2 de març de 2013

Dia Nacional del Laringectomitzat

El dia 1 de març 50 voluntaris de l'Associació Provincial de Laringectomitzats de Lleida, de la Federació Catalana de Voluntariat Social, de l'Associació de Veïns de La Bordeta i del voluntariat sènior de l'Ajuntament de Lleida, es mobilitzen per la ciutat de Lleida de les 9 a les 19 h i estaran a disposició de la població en les 6 taules informatives ubicades a Rovira Roure-Sanitat, Estació d'autobusos, Av. Les Garrigues - Cantonada Dra. Castells i Av. de València, a la Pç. del Treball, a la Bordeta i al vestíbul de  l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, durant el matí.
El lema escollit per les 20 associacions d'arreu de l'estat espanyol per aquest dia ha estat: QUE EL CÁNCER NO APAGUE TU VOZ. La Federació d'Associacions de Laringectomitzats de Catalunya (FALC) ha editat diferents rètols indicant els actes que han organitzat les 5 associacions catalanes que pertanyen a la FALC, entre elles l'APL de Lleida, amb el lema traduït al Català: QUE EL CÀNCER NO T'APAGUI LA VEU.

L'entitat  distribuirà material específic explicatiu de les limitacions i pèrdues que tenen les persones que han patit un càncer de laringe i que han estat intervingudes d'una laringectomia total així com de les tres diferents opcions terapèutiques de rehabilitació de la veu d'aquests pacients.També consells i pautes destinades a la població que poden ajudar a millorar la intercomunicació i la formació en primers auxilis a les persones amb una traqueotomia o laringectomia en cas d'incendi o accident.

Els voluntaris també sol·licitaran donatius als vianants, per ajudar a mantenir els serveis, l'atenció social i els projectes que desenvolupa l'entitat que degut a les greus retallades de l'administració estan en risc de desaparèixer.  També oferiran bosses-motxilles amb un consell fonamental: TU TENS VEU... CONSERVA-LA !.

Clica aquí per veure el reportatge fotogràfic

Comparteix-ho

0 Comentaris a "Dia Nacional del Laringectomitzat"

Publica un comentari a l'entrada