2 de març de 2014

Dia Nacional del Laringectomitzat

En motiu del Segon Dia Nacional del Laringectomitzat, el dissabte dia 1 de març, amb el lema: "QUE EL CÀNCER NO T'APAGUI LA VEU ! " l'Associació Provincial de Laringectomitzats de Lleida i altres Entitats col·laboradores van organitzar els següents actes per tal de donar més visibilitat al col·lectiu, i que la població conegui les seves limitacions i necessitats i alhora, repactar fons destinats als projectes d'atenció i suport a les persones laringectomitzades i famílies de les comarques lleidatanes que atén l'entitat.

- Xerrada: CANCER DE LARINGE I LARINGECTOMIA TOTAL
- 3 taules informatives a la ciutat de Lleida:
  • 2 Taules de les 10h  a les 19h (Pl. Sant Joan i Pl. La Catedral)
  • 1 Taula de les 10h a les 13h (Gimnàs Ekke)

- ZUMBA CARNAVAL SOLIDÀRIA a les 10:30h del dia 1 de març. Organitza i col·labora: Gimnàs EKKE de Lleida

- SORTEIG SOLIDARI a favor de l'APL de Lleida, dins del V Campionat de Botifarra de Sant Guim de Freixenet, a celebrar el dissabte dia 8 de març.
En la xerrada del passat dia 27 de febrer a càrrec del Dr. Esteve Sarroca, aquest va recomanar la tècnica de la erigmofomia com la millor opció de rehabiltació de la veu en les persones laringectomitzades atès que no es depén de cap mecanisme extern per recuperar la veu. L`opció de parla amb pròtesis de veu mitjançant una insició faringo esofàgica ha de ser complementària a l'esofàgica i secundària a la intervenció quirúrgica ja que no funciona amb tos els pacients i per evitar possibles complicacions postquirúrgiques com ara infeccions o fístules. La parla amb electrolaringe als països desenvolupats com el nostre no es recomana pel seu so robòtic i per la depència d'una bateria.

A Lleida s'espera que s'autoritzi de posar la primera pròtesis de veu cap al mes d'abril, segons el Dr. Sarroca. Encara queda molt camí per recorrer per aconseguir que el trasplant de laringe sigui un èxit atès que fins ara només s'ha aconseguit mantenir l'estructura de l'órgan però no la seva funció. També va donar molta importància a la gran tasca de suport emocional i psicològic que desenvolpen les associacions de laringectomitzats amb els grups de pacients.

El dia 1 de març gràcies a les aportacions de la població de Lleida, es van poder recaptar 788,53 € que ajudaran a mantenir els serveis als usuaris de l'entitat, que s'han vist reduïts degut a les retallades de l'administració pública. Les activitats finalitzen el dia 8 de març a Sant Guim de Freixenet amb un sorteig solidari.
Taula informativa i Zumba Carnaval Solidària en motiu del Dia Nacional del Laringectomitzat, organitzada per la nostra entitat amb la col·laboració del gimnàs Ekke de Lleida, que ha comptat amb una participació massiva dels seus associats tal i com mostren les imatges.

Clica aquí per veure el reportatge fotogràfic

Comparteix-ho

0 Comentaris a "Dia Nacional del Laringectomitzat"

Publica un comentari a l'entrada